Forumul România Eficientă

By decembrie 11, 2019Blog

Miercuri, 20 noiembrie 2019, a avut loc Forumul România Eficientă, eveniment internațional organizat de către Energy Policy Group (EPG) în parteneriat cu OMV Petrom.

Principalul obiectiv al forumului a fost acela de a prezenta programul național multianual de eficiență energetică sponsorizat de OMV Petrom care va aloca suma de 4 milioane de euro până în anul 2022 pentru realizarea de proiecte de renovare majoră a unor clădiri publice în diferite localități din țară, dar și pentru campanii de informare si educare.

Alături de interesantele prezentări pe care le puteți regăsi atasate mai jos, am remarcat prezentarea domnului Remus Ștefureac, privind cercetarea sociologică realizată de INSCOP în luna octombrie 2019 pentru grupul România Eficientă, ale cărei rezultate sunt relevante în ceea ce privește percepția utilizatorului final de energie despre eficiența energetică a clădirilor în general dar și despre sursele de încălzire existente sau având potențial de utilizare pentru perioada următoare.

Rezultatele cercetării demonstrează un grad ridicat de conștientizare și interes fața de schimbările climatice și protejarea mediului, dar și exigențe sporite față de  nivelul de calitate și confort al locuirii.

Din păcate, această ultimă prezentare nu este în acest moment disponibilă însă, în momentul în care va fi publică, o vom include.

Stelian Matei – Bucuresti-Eficienta-energetica-21.11.19

Otilia Nutu – SRTL

Mihai Moia – Prezentare ROENEF Romania Eficienta

Iuliana Chilea (ASRO) – Through standards towards energy efficiency in buildings

H-Petran_RO-Eficienta_21-11-2019

Fabbri_BPIE_EE Romania_Nov 21 2019

Dumitru Chisalita Curricule MECU – Romania Eficienta

DTzanev 21.11.2019 Bucharest

Leave a Reply