EN | RO

Misiune

ESCOROM va contribui la realizarea politicilor si obiectivelor strategiei nationale in domeniul eficientei energetice si va sprijini in mod activ si constructiv implementarea si respectarea in Romania a cadrului legislativ existent la nivelul Uniunii Europene, cu prioritate a prevederilor referitoare la companiile de servicii energetice (ESCO).

Obiective

Sustinerea imbunatatirii cadrului legislativ national in domeniul serviciilor energetice si armonizarea lui cu Directivele UE.
Constituirea unui forum informal pentru asigurarea reprezentativitatii la nivel national si international si pentru incurajarea schimbului de idei si de experienta ale membrilor.
Asigurarea unui cadru profesional pentru membrii asociatiei, in scopul facilitarii accesului la informatii si cunostinte de specialitate, pentru sustinerea specialistilor din domeniu si a celor care desfasoara activitati complementare domeniului furnizarii de servicii energetice.
Dezvoltarea mediului de afaceri si a parteneriatelor in sectorul furnizarii de servicii energetice in Romania.

Viziune

Asociatia va conduce la crearea unei noi paradigme pentru serviciile energetice. Asociatia ESCOROM a societatilor de servicii energetice din Romania trebuie să devină partenerul cel mai important de încredere al comunității de afaceri, guvern, si mediul academic si sa fie parte activa a strategiei si politicilor in domeniul energiei in Romania. Organizatia va fi “vocea autorizata si unitara a industriei ESCO” in problemele de servicii energetice si eficienta energetica, care sa reflecte pozitia unitara a membrilor sai.